Etiquetes

dimecres, 16 de gener del 2013

Activitat 6


LA PISSARRA DIGITAL

La pissarra digital és un sistema tecnològic que consisteix bàsicament en un ordinador multimèdia connectat a Internet i un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret blanca. Aquest sistema es pot complementar amb una pantalla tàctil, que permet controlar l'ordinador i fer anotacions sobre ella utilitzant els dits  o un llapis especialitzat. En aquest cas la denominem "pissarra digital interactiva”, amb l’objectiu de classes més dinàmiques, vistoses, audiovisuals i sobretot més actives.

La seva funcionalitat consisteix a projectar sobre una pantalla informació procedent de l'ordinador, d'Internet... A les aules de classe amb pissarra digital, professors i alumnes tenen a la seva disposició la possibilitat de visualitzar i comentar de manera col·lectiva tota la informació. Tot això facilita els treballs cooperatius i presentació pública a tota la classe.

La nova societat de la Tecnologia de la Informació i la Comunicació (TIC) ens està traslladant cap a un nou ensenyament i cap a l’escola del futur; la pissarra digital n’és un instrument principal. Aquesta obre una finestra al món i actua com  innovació i cooperació, ja que, possibilita accedir a la immensa base de coneixement d'Internet, compartir i comentar tota mena de materials i treballs. Un altre avantatge és que és una “tecnologia neta” que no dona problemes, en cas contrari és pot efectuar l’antic mètode de treball.

A més resulta molt fàcil d'utilitzar: de seguida s'aprèn tot el necessari per començar. Qui no sap navegar avui dia? El professorat es familiaritza ràpidament amb el sistema perquè s’entusiasmen i poc a poc milloren els processos d'ensenyament i aprenentatge.

Les possibilitats de la pissarra digital per innovar, motivar als estudiants, promoure aprenentatges més significatius, atendre adequadament la diversitat de l'alumnat... A un sol toc de ratolí, tenim Internet al nostre abast a classe. No us sembla un somni fet realitat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada