Etiquetes

divendres, 18 de gener del 2013

ACTUALITAT



Molts potser coneixeu la famosa serie televisiva Gossip Girl. És una serie estadounidense en la qual la Reina Cotilla a través d'un blog molt famós d'internet explica tots aquells rumors i fets que succeeixen a un grup de joves multimillonaris del Upper East Side a Nova York. Al llarg de les 6 temporades tan vistes d'aquesta serie s'ha vist en moltes ocasions com els comentaris publicats per la Reina Cotilla afectaven greument en la vida dels protagonistes.

La famosa Reina Cotilla del món televisiu sembla que ha fet un salt cap al món real. S'ha creat una aplicació exclusiva per iphones i ipads anomenada gossip. Aquesta aplicació en un principi comptava amb alguns grups d'algunes universitats pijes de Barcelona, i cada vegada és va anant extenent i apareixent grups de més universitats, de residències universitàries fins avui en dia en que ha arribar a Tarragona i Reus entre altres així com també a la URV. Aquesta aplicació titulada Faràndula disposa de diverses pestanyes amb el nom del grup corresponent (UAB, Tarragona, Reus, URV, La Salle Bonanova....) subscriure's-hi és molt fàcil, únicament has d'introduir un correu electrònic ( que pot estar inventat) i un cop allà pots accedir a la pestanya que més t'interessi i llegir i publicar de manera anònima tot allò que vulguis. S'han trobat ja comentaris de rumors sobre parelles, amigues i molt més. Penso que aquesta aplicació igual que la Reina Cotilla pot arribar a fer molt mal i a ser destructiva ja que qualsevol pot escriure el que vulgui, veritat o mentida, sobre tu o els teus amics, i un cop el teu nom hagi aparegut a la faràndula ja hi romandrà per sempre sense tu poder controlar el que es diu i es comenta sobre tu.
 Pel facebook ja es comenta sobr la faràndula, alguns escriuen que és molt interessant fins que et toca a tu. Però realment és interessant? El poder d'informació pot ser molt atractiu, però quan qualsevol pot publicar qualsevol mentida i deixar-ho en mans dels lectors creure's-ho o no, quan has d'estar en constant alerta del que es pugui dir sobre tu o algun estimat teu, crec que passa de ser interessant a preocupant, tot i que no sé si aquest és ben bé l'adjectiu correcte. 
Estem imitant les vides de multimillonaris de Manhattan d'una serie televisiva creient-nos poder controlar-ho.
 L'ús o el desús d'aquesta aplicació esta a les nostres mans. I en el moment en que algú decideixi penjar algun comentari, que pensi com es sentiria si el nom que està escrivint fos el seu, i si tothom pensa això potser deixen d'haver-hi comentaris acusants, insultants i ofensius en aquesta aplicació de l'escandalosa vida de la elit de Catalunya.

xo xo Gossip Girl

3 comentaris:

  1. Considero que aquesta aplicació té els dies contats. La gent és conscient que la major part dels comantaris publicats poden ser totalment falsos, i el que, en tot cas, el que pot interessar és estar al corrent de noticies verídiques. Cada vegada la gent es queixa més sobre les publicacions que es fan dia a dia en aquesta aplicació, ja que cada cop ens cauen més a prop, i sabem que qualsevol dia el nostre nom pot ser el tema de debat. El fet que les publicacions siguin anònimes motiva més al personal a comentar i a opinar sobre temes que, provablement, no tenen el més mínim coneixement.
    Aquesta aplicació ha passat de ser un entreteniment com qualsevol altre a ser una vulneració de la vida íntima i privada de les persones. Respecto que hi hagi gent que trobi atractiu conèixer la vida de la gent que té al voltant, però sempre hi ha uns límits, i la creació d'aquesta aplicació els han sobrepassat. Però, en definitiva, el problema som nosaltres mateixos, perquè no som capaços de posar-hi fi i, en comptes d'actuar en contra per evitar allò que externament no ens agrada, ens limitem a seguir dia a dia les publicacions (provablement amb l'únic objectiu d'assegurar-nos que el noste nom, de moment, no hi consta). Intentem acabar amb aquesta estupidesa impulsada per la gent amb poca feina siusplau...

    ResponElimina
  2. Resposta per els dos comentaris : esperem que sigui aixi que això s'acabi i si no s'acaba que sigui per posar coses del estil "sabeu que m'ha pasat tal cosa dirho en public i riure tots però és faria amb el permís d'aquella perosna que l'hi ha pasat"

    ResponElimina