Etiquetes

dijous, 22 de novembre del 2012


Sabeu que ?

L’altre dia ens van fer una xerrada sobre el homeschoolling i la veritat molt de nosaltres vam sortir bastant ben assabentats
El homeschoolling és l’educació i estudi a casa això significa que els pares assumeixin de forma integral l’educació dels seus fills/es en tots els aspectes ja sigui conceptualment    com en la transmissió de valors i principis sense la necessitat de cap tipus d’escola . El fet de no anar a escola no significa no tenir vida social ja que molts d’ells fan moltes activitats extraescolars sobre temes que els hi interessin i o fan excursions amb altres famílies practicants d’aquet mètode d’ensenyament .
Actualment a Espanya aquest mètode educatiu és al·lega’l , és a dir no hi ha cap llei que explícitament prohibeixi o aprovi aquesta nova manera de educar , diem nova perquè com a molt porta una generació practicant-se . Però per aquestes famílies el millor seria arribar a la legalitat tenir tant d’èxit com s’ha aconseguit als estats units .
Molts pensareu que que té a veure això amb el nostre bloc i com ja vam dir el que volíem era parlar de totes aquelles coses originals en el àmbit educatiu i no podeu negar que educar des de casa és ven original i novedós i segurament molts després de la xerrada i potser d’aquesta mini explicació pensareu : jo també voldré educar els meus fills així  .
Si esteu interessats/es en aquest mètode visiteu les pàgines següents :

2 comentaris:

  1. Efectivament al nostre país aquest tipus d’escolarització no està regulada però hi ha sentències que poden ajudar a crear un marc legal apropiat. En la Constitució espanyola, en el seu article 27.4, es diu que: “l'ensenyament bàsic és obligatòria i gratuïta”. La qual cosa deixa que ens plantegem la possibilitat d'educar als seus fills al marge de l'escola, ja que generalment es tendeix a pensar que es tracta d'una pràctica il•legal.

    Pel que sabem nosaltres algunes famílies han estat denunciades davant els departaments de benestar social per no escolaritzar en centre educatiu als seus fills. Es va considerar, en aquests casos, la no escolarització com un indici de maltractaments o abandó. Molt poques d'aquestes denúncies han arribat als tribunals. En la majoria dels judicis la sentència ha estat favorable a les famílies. En el pitjor dels casos, s'ha "condemnat" als pares a escolaritzar en centre educatiu. Atemptaria al sentit comú que es retirés al custòdia dels fills havent-se comprovat que no existeix la presumpta desatenció. No obstant això, en sentir-se tan assetjats, alguns pares han desistit en la intenció d'educar als seus fills a casa en algun moment del dur procés.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment el que haurien de mirar tots els adults és per el bé dels infants que són el futur d'aquest pais i que més dona si estudien a casa, a una escola o a l'estranger, mentre els nens tinguin la oportunitat d'aprendre hem d'animar a l'educació sigui com sigui i es rebi on es rebi .

      Elimina