Etiquetes

diumenge, 2 de desembre del 2012

Patch Adams


Patch Adams és la història real d'un home que va trencar totes les regles, i va comprovar que el riure és la millor medicina.

 Patch Adams després d'un intent de suicidar-se va ingressar en un centre psiquiàtric, i en comprovar el tracte dels metges als pacients va decidir estudiar medicina. Trencant amb la idea de la universitat de deshumanitzar als estudiants de medicina per tal de converti'ls en doctors, Patch Adams creu que tractar el pacient és tant o més important que tractar la malaltia, i que el que s'ha de buscar és millorar la qualitat de vida i no només retrassar la mort dels pacients.

La vida pot ser més llarga o més curta, però una vida no és vida si està buida. Patch Adams va lluitar per una iniciativa trencadora, imaginativa, diferent, i sobretoto eficaç. Persones així són qui marquen la diferència, qui arriben al cor de les persones sense la necesitat d'un visturí, qui fan viure la vida, qui l'omplen. 

En aquesta publicació pretenem transmetre que tant en l'àmbit de la medicina, com de l'educació com en qualsevol altre, és important anar més enllà, i arribar a la persona, al pacient, a l'alumne, marcar la diferència, i creiem que una filosofia basada en la felicitat com a mètode d'aprenentatge pot arribar a ser molt eficaç, tant com ho va ser el de Patch Adams. Perquè qui sap si viurem molt o poc? Preocupem-nos doncs per per omplir-nos de somriures, que ja sabeu que diuen que riure allarga la vida...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada